Kurum Adı : Akçomak İlkokulu
WEB Adresi : http://akcomakilkokulu.meb.k12.tr
Adres : MardinDiyarbakır Karayolu 7. Km Akçomak Köyü Çınar/Diyarbakır

VİZYON
Türkiye´yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğini sevgiyle yürüten,Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda evrensel bilgilye koşan,alanında ihtiyaçları karşılamada gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış teknik insan gücünü yetiştiren,uluslararası düzeyde saygın bir eğitim kurumu olmak.

MİSYON
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen,çalışkan,bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan,topluma yararlı,yaratıcı ve pozitif düşünen yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmek.

Öğretmen Sayısı : 3
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 27
Öğretim Şekli : İkili
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 07:30-12:20 12:30-17:20
Derslik Sayısı : 2 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : Uydu İnternet (VSAT)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 0
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : Sobalı

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Diyarbakır iline 38-Çınar ilçe merkezine 7 km.
Ulaşım : Diyarbakır Mardin Karayolu üzerinde olan Çınar ilçesine her türlü kara taşıtı ile ulaşmak mümkün.İlçeden 20 dakikada bir karşılıklı olarak Diyarbakır-Çınar minibüsleri çalışmaktadır. Köyümüz Mardin karayolu üzerinde olmakta Çınar ilçesini 6 km geçtikten sonra yol üzerinde sapağı bulunmaktadır.Bu sapaktan sonra 500 metre içeride bulunmaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Çınar ilçesi 11.000 nüfuslu olup tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir ilçedir.Güney batısında Karacadağ kuzeyinde Dicle nehri akan şirin bir ilçedir. Akçomak Köyü 40 haneli 250 nüfuslu bir köydür.

Kontenjan Bilgileri :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ